Online állásinterjú kisokos mindenkinek

Az egyik legnépszerűbb interjúztatási forma, amit a munkaügyesek örömmel alkalmaznak.
Online állásinterjú kisokos mindenkinek

Az online kommunikálni ma már az egyik legtermészetesebb módja a kapcsolattartásnak – legalábbis a legtöbbek számára. De vannak, akik idegenkednek ettől a műfajtól, és a személyes találkozó, illetve a telefonos beszélgetés hívei, mégis egy ilyen számukra távoli vagy pusztán kellemetlen helyzetben kell a legjobb formájukat hozni, amikor online állásinterjúra hívják őket. Hogyan készüljünk fel egy ilyen beszélgetésre? Számít, ha van rutinunk?

Kellemes körülmények

Egy alapvetően stresszes helyzetről van szó, éppen ezért a környezet szerepe kifejezetten jelentős. Nem mindegy természetesen, hogy milyen háttér előtt ülünk, hiszen egy rendezetlen kupleráj nem kelt valami fényes benyomást. Ha egy sötét lyukban kuporgunk, miközben a konyhában csörömpölnek és kiabálnak a családtagjaink, szintén nem túl szerencsés. A lényeg tehát az, hogy rendezett és nyugodt körülmények között tudjuk ezt a beszélgetést megoldani, hiszen így nem csak magunkat kíméljük meg az extra feszültségtől, hanem a munkáltató sem gondolja úgy, hogy érdektelenek vagyunk.

Az ördög a részletekben…

Ha nem használjuk gyakran a video chatet, akkor érdemes előtte egy ismerősünkkel felkészítő beszélgetést tartani, na nem a mondandónk gyakorlása miatt, hanem a program használatának gördülékenységéért. Az internetkapcsolat legyen stabil, de azt is ellenőrizzük, hogy a hangszóró, illetve a mikrofon működik-e a gépünkön. Ha a technika nem áll az utunkban, akkor érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy a gépünk szemmagasságban legyen, és az arcunk kellően meg legyen világítva.

Első benyomás

Ha az első találkozás nem élőben történik, sok szempontból még nehezebb a dolgunk, hiszen a gesztusok, mozdulatok egészen máshogy érzékelhetőek. Éppen ezért próbáljunk arra figyelni, hogy tartsuk a szemkontaktust, illetve ne csak üljünk, mint egy szobor, hanem a mozdulataink legyenek természetesek, de ne tulzóak.Kapcsolódó cikkek

Online állásinterjú kisokos mindenkinek

Online állásinterjú kisokos mindenkinek

Tedd és ne tedd lépések, hogy ne hibázzunk online se.

Így mondj fel a jól!

Így mondj fel a jól!

Eljött a pillanat, amire már hosszú ideje vársz? Hirtelen elhatározás? Így tedd!

Ezt keresi egy HR-es az önéletrajzban

Mit keres egy HR-es az önéletrajzban?

Hogyan jönnek rá, ha valaki nem mond igazat?