Online állásinterjú kisokos mindenkinek

Az egyik legnépszerűbb interjúztatási forma, amit a munkaügyesek örömmel alkalmaznak.
Online állásinterjú kisokos mindenkinek

Az online kommunikálni ma már az egyik legtermészetesebb módja a kapcsolattartásnak – legalábbis a legtöbbek számára. De vannak, akik idegenkednek ettől a műfajtól, és a személyes találkozó, illetve a telefonos beszélgetés hívei, mégis egy ilyen számukra távoli vagy pusztán kellemetlen helyzetben kell a legjobb formájukat hozni, amikor online állásinterjúra hívják őket. Hogyan készüljünk fel egy ilyen beszélgetésre? Számít, ha van rutinunk?

Kellemes körülmények

Egy alapvetően stresszes helyzetről van szó, éppen ezért a környezet szerepe kifejezetten jelentős. Nem mindegy természetesen, hogy milyen háttér előtt ülünk, hiszen egy rendezetlen kupleráj nem kelt valami fényes benyomást. Ha egy sötét lyukban kuporgunk, miközben a konyhában csörömpölnek és kiabálnak a családtagjaink, szintén nem túl szerencsés. A lényeg tehát az, hogy rendezett és nyugodt körülmények között tudjuk ezt a beszélgetést megoldani, hiszen így nem csak magunkat kíméljük meg az extra feszültségtől, hanem a munkáltató sem gondolja úgy, hogy érdektelenek vagyunk.

Az ördög a részletekben…

Ha nem használjuk gyakran a video chatet, akkor érdemes előtte egy ismerősünkkel felkészítő beszélgetést tartani, na nem a mondandónk gyakorlása miatt, hanem a program használatának gördülékenységéért. Az internetkapcsolat legyen stabil, de azt is ellenőrizzük, hogy a hangszóró, illetve a mikrofon működik-e a gépünkön. Ha a technika nem áll az utunkban, akkor érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy a gépünk szemmagasságban legyen, és az arcunk kellően meg legyen világítva.

Első benyomás

Ha az első találkozás nem élőben történik, sok szempontból még nehezebb a dolgunk, hiszen a gesztusok, mozdulatok egészen máshogy érzékelhetőek. Éppen ezért próbáljunk arra figyelni, hogy tartsuk a szemkontaktust, illetve ne csak üljünk, mint egy szobor, hanem a mozdulataink legyenek természetesek, de ne tulzóak.Kapcsolódó cikkek

Így mondj fel a jól!

Így mondj fel a jól!

Eljött a pillanat, amire már hosszú ideje vársz? Hirtelen elhatározás? Így tedd!

Mi az, amit mindenképpen tartalmaznia kell egy önéletrajznak?

Mi az, amit mindenképpen tartalmaznia kell egy önéletrajznak?

Az önéletrajznak vannak olyan szakaszai, amelyeket mindenképpen ki kell töltenünk.

Modern módszerek az állásinterjúkon

Modern módszerek az állásinterjúkon

Felkészülni, magabiztosság, meggyőzés, kész, rajt!