Néhány év alatt alapjaiban változott meg a munka világa

Alig három év kellett ahhoz, hogy átrendeződjenek az eddig megszokott rendszerek.
Néhány év alatt alapjaiban változott meg a munka világa

Gyakorlatozás helyett rögtön élesben kényszerültek szembenézni egy új renddel a világ munkavállalói és alkalmazóik. Eleinte a cégek egy része nem is tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, és aggodalommal telve figyelték, hogyan alakul át a szemük láttára a korábbi munkahelyi rendszer. És bár döcögősen indult, sokan hamar belerázódtak például az otthoni munkavégzésbe, illetve annak 2.0-ás változatába, a hibrid rendszerbe. Akadtak olyan területek, amik maximálisan átformálódtak, míg más berögződéseket mintha nem lehetne kiirtani.

Mit hoz a jövő?

Magyarországon, de világszerte is gyökeresen megváltozott a munkavállalók hozzáállása, tudatosabbak lettek, és egyfajta alkuhelyzet alakult ki, ami természetesen a cégekre is hatással van. Az emberek igényei megváltoztak, sokkal nyitottabban, mintegy elvárásként tekintenek a home office lehetőségére, de a hibrid munkavégzés, a rugalmasabb munkaidő is szinte alapvető kívánalom a munkahelyekkel szemben.

A cégek viszont nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a munkaerő megtartása mellett a hatékonyságról sem mondhatnak le. Éppen ezért nincsen globálisan elfogadott, egységesen működő rendszer arra vonatkozóan, hogy otthonról vagy az irodából dolgozzanak-e az alkalmazottak. A home office hátrányai mellett nem tagadható előnyökkel is rendelkezik, a hibrid munkavégzés éppen ezért vált olyannyira népszerűvé a munkáltatók körében.

Engedéssel marasztalni

A hosszabb póráz ezen a piacon már kevés, emellett a munkaadóknak arra is ügyelni kell, hogy a munkavállalók hogyan érzik magukat, a magánélet és munka egyensúlya milyen mértékben biztosított. Az elmúlt években kialakult helyzet többeknek különösen megterhelő volt mentálisan, a társas kapcsolatok hiánya, illetve az összezártság is sok munkavállalót megviselt. Éppen ezért jelenleg, és a jövőben is az olyan cégek rúgnak csak labdába, akik az előbbieket felismerve tesznek azért, hogy a “jóllét” ne csak egy hangzatos és üres ígéret legyen.


Kapcsolódó cikkek

Mi az, amit mindenképpen tartalmaznia kell egy önéletrajznak?

Mi az, amit mindenképpen tartalmaznia kell egy önéletrajznak?

Az önéletrajznak vannak olyan szakaszai, amelyeket mindenképpen ki kell töltenünk.

Ezt keresi egy HR-es az önéletrajzban

Mit keres egy HR-es az önéletrajzban?

Hogyan jönnek rá, ha valaki nem mond igazat?